diumenge, 9 de setembre del 2007

LA FURA DELS BAUS : EL NAUMÓN : L’EXPERIMENT

... el Naumón entre tenebres, Joan Martínez

"Hakuna Commentaire", cap comentari, en l’idioma swahili i francès, la parla del grup d’escena de la Fura dels Baus. La república independent. La posada en escena d’un mite barrejat en l’infern de Dante, encara que per açò haguem d’esperar al final. Comença amb un missatge de crítica social molt tòpic quan d’entre el públic s’aixeca un actor africà i continua amb el mite dels quatre vents i els quatre colors. A partir d’aquí la creació, l’aigua, la terra...


SI PENSES QUE ETS A l'INFERN ÉS QUE HI ETS

No és teatre clàssic. Hi ha un fil argumental que hem d'esbrinar. El que he escrit abans és pura suposició. Quan hom surt del vaixell no sap el que ha vist dedins. I açò és la pitjor de totes les sensacions. Un espectacle a mitges. Improvisat -encara que la llibertat creativa dels actors té un nexe-. La sensació és la sensació. Després de tot la Fura busca interactuar, trencar amb els escenaris clàssics... alternatiu.

Fins aquí hem arribat!Alternatiu!
Innovador!

Alternatiu és tot allò que surt de la norma!


Innovador és allò que recrea i reinventa el que coneixem!

En aquestes quatre exclamacions anteriors hem llegit un missatge alternatiu.

Lliçó pel públic: compte que sortiràs amb els peus xops, i que no esperis veure res que hagis vist en una escena clàssica. Una hora i mitja que per alguns pot ser de pura angoixa, i per altres de pura experimentació.