dissabte, 7 de juliol del 2007

IVÁN JORDÀ, INCÒGNITES 7 - 27 JULIOL

Ivan Jordà Cot (Mataró, 1976). Heus aquí un dels pintors que es podria qualificar de "gran" en el panorama menorquí actual entre els que m'atreviria a afegir a més d'Alfred Hutchinson, a Josep Moncada i Carles Gomila. La seva exposició coincideix en dates amb la de na Marialena Gallardo, però aquesta la trobarem al carrer Barcelona, a la galeria Art i Joc. Una retrospectiva del pintor la podem trobar a la seva pàgina web: http://www.ivanjot.com/menu.htm.
Autodidacta i innovador, Ivan Jordà, ha exposat les seves obres a Maó (Galeria Artara), Ciutadella, Mataró, i Madrid on participà en la Feria DeArte-2005 juntament amb cinc pintors de l'illa.

La pintura del mataroní Ivan Jordà ha evolucionat cap a un estudi anatòmic acurat i cap una tècnica de collage que inclou la ruptura de la imatge clàssica a la manera dels dadà i la tècnica mixta entre les que destaquen "Mascarada" -la imatge que serveix de cartell- i "Ascens idíl·lic" on trenca amb la mateixa superfície del llenç i on combina la innocència dels nens i la sensualitat del cos femení. I és que la figura femenina és l'eix central de la majoria de les seves obres que defugen de lo convencional i incorporen el protagonisme de nous materials com la corda, la fusta, el ferro; una aposta que ja es va poder veure a l'exposició de finals de 2006 a Argentona (Mataró).

"Incògnites", després de "La Veu Tangible" (2006), es presenta com una aposta diferent, agosarada, però clàssica, repetesc, en quan a l'estudi del cos femení i l'ús dels colors marrons. Aquesta és una bona ocasió per assaborir un treball madur i en algunes teles, exquisit.
_________________________
La imatge que acompanya aquest article és propietat de la galeria Art i Joc: http://www.galeria-artijoc.com/es/exp/agenda/

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies pel teu comentari, company. Sempre és agradable trobar crítiques com aquesta per casualitat!

Us espero a tots i totes dimarts dia 14, a les 20:00h, a la Galeria Artara. Inauguraré una expo individual d'obres en gran format, hi haurà una actuació de dansa i mojitos per a tothom.

Salut!

Anònim ha dit...

Bé, també et don ses gràcies per sa teua convidada pel 14.

Certament de sa teua obra en tenc referències gràcies a sa teua pàgina, alguns treballs que he vist a Art i Joc i en altres galeries. Em sembla que portes un camí molt interessant, parteixes d'un concepte clàssic però renovat, amb un univers propi. De moment al bloc en quan a temes de cultura em dedic a xerrar del que m'agrada, i sa pintura és una de ses meues debilitats juntament amb sa música i sa literatura.

Avam si ens veim a Artara!

Un adéu.

Anònim ha dit...

Hola Joan.
T'agraeixo l'interés envers el nostre treball.Espero que ens coneixem aviat personalment.
Gracies per tot i salut!