divendres, 15 de juny del 2007

TRIBAL UGER EN CONCERT





TRIBAL UGER POSA AMB NOTA PUNT I FINAL A LA TEMPORADA DE CONCERTS AL SI VÉNS
Ciutadella, 14 de juny de 2007: Si véns, cafè; en clau de rissaga. I açò era que estàvem per allà, per aquella plaça del rellotge i no serien més tard de les deu quan Tribal Uger va començar el seu concert al "Si Véns, Cafè" de Ciutadella. Era la primera vegada que escoltava sons a lo Mike Oldfield en directe, aquell bategar electrònic que em porta al món dels somnis de "Sounds Of Distant Earth", és irremeiable, i no m'oblit -encara que tot d'una ho havia fet- del meu estimat Graeme Revell, el compositor de Red Planet (2000) un innovador en tota regla!!!.
Fa anys que la música electrònica s'ha obert camí i que ha assolit fites com la d'impregnar la nova música clàssica, d'aquell Cherry 2000 experimental de Basil Poledouris (curiosament un compositor excepcional que va signar una de les peces més romàntiques del cinema per a una peli eròtica!!!), a l'actual boom de la factoria de Hans Zimmer -qui no ha escoltat mai Crimson Tide!!!- passant per la inoblidable Under Fire de Jerry Goldsmith. En aquesta ocasió Ivan Canet -Dj Khanet- ens traboca -vaja verb, eh?- i ens evoca un treball electrònic, narratiu -amb introducció genètica i tot!!!- i un so atmosfèric-ambiental chill out.

A Ivan Canet el projecte li ha sortit bé i és un dels treballs més interessants que hem pogut escoltar enguany al Si véns...cafè... i és que fins i tot la versió de l'Amo de Son Carabassa -l'Amo de sound Carabassa-, assaborida amb la quarta canya ve a ser una jota mix mallorquina molt encertada... així com també la cançó "Perdrem el Nord" incloses en el disc "sound you one", açò sí, cal escoltar-les i sentir-les i beure's el que es tingui a mà, en got de plàstic, com a ha de ser!!!.
(Fotos: Sa Rissaga Alcohòlica)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres company! m'he emocionat i tot.. ;)
M'alegra que t'agradàs el concert. Amb public com tu dona gust seguir tocant!
Una abraçada!!!

Khanet

Anònim ha dit...

Jo no hi vaig poder, però me n'han xerrat molt bé.
Endavant amb sa música!

gerard-art ha dit...

hola,fa uns anys vaig arribar a ses festes de sant Marti as Mercadal, vaig sentir musica -tradicional-mixada, a l'aparcament, vaig descubrir la musica i vaig tenir la sorpressa, vaig demanar an Ivan Khanet: i aço qui ho afet? enhorabona Ivan, vaig intuìr com si tota la juventut de Menorca dançava la nova musica per perdurar la nostra musica tradicional una mica oblidada per massa gent. gerart.es