dissabte, 11 d’agost del 2007

TRADICIONALISMES, ANTI MARXISMES... BLA BLA BLA

CIUTADELLA/ L’ÚLTIM GRINYOL

Des de juny la política torna pel seu calç habitual. Quan arribin les properes eleccions municipals que són les que encenen els colors als partits tornarem a engegar campanyes, a jugar amb il·lusions i a crear agnòstics polítics... El panorama a nivell Balear és, si no negre, gris fosc. No hi ha indicis que el Pacte-2 funcioni (heus aquí el tema d’IB3). Tot allò que passa per una aliança amb Unió Mallorquina és una mala notícia per Menorca, Eivissa i Formentera. El PSOE que jugà fort a Balears no va fer a Navarra per un tema purament de propaganda i d’imatge. No debades el Bloc de Mallorca és un calaix de sastre, UM és una visagra molt incòmode i el PSOE a Mallorca juga amb foc. No té un polític que destaqui, i el seu home de palla, Francesc Antich haurà de demostrar que no s’ha errat en fer la tria d’un Carles Manera que surt de la teoria dels “outputs”, “inputs” per intentar reconduir la situació econòmica.

A Ciutadella el tema és encara més curiós. Un PP amb minoria, més valorat que mai en la opinió pública, un PSOE i PSM que no repetirien resultats i una UPCM que perdria el regidor que té, i aquesta setmana per demostrar que són surten en premsa amb un comunicat que trenca amb el que s’esperava d’ells. Compte amb les frases que tenen suc, “somos antimarxistas”, “nos pronunciamos a favor del regionalismo tradicionalista”, “patriotismo. Somos patriotas porque queremos mejorar España”, “UPCM se define tambien como populista” (UH, 10 d’agost de 2007). Com veiem la Junta d’UPCM no té cap mena de problema en declarar-se un partit carlista, però açò és història i aquesta és matèria d’historiadors. Ciutadella té moltes mancances i el patriotisme no és una d’elles, un homenatge als que defensaren Ciutadella el juliol de 1558 és una bona forma de recordar la història, no de cercar excuses polítiques per a reinventar-la.
____________________________________
Aquests dies el PP treballa en un apropament a l'UPCM. De fet la carta que no ha estat comentada en prensa ni per PSOE ni per la coherència del PSM dóna a entendre un canvi d'estratègia. "La concomitància sense anar enlloc" sembla que passarà a un període d'enteniment, el que es pronosticà a finals de maig de 2007. És clar que una aliança d'esquerres+UPCM a temps hauria portat un marc molt diferent. El que pugui passar a partir d'agost serà fruit de les negociacions del PP, però per mor d'una major estabilitat política a Ciutadella.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Com diu Daniel Innerarity "Buena parte del malestar que genera la política se debe precisamente a la impresión que ofrece de ser una actividad poco inteligente, de corto alcance, mera táctica oportunista, repetitiva hasta el aburrimiento, rígida en sus esquemas convencionales y que sólo se corrige por cálculo de conveniencia.

Anònim ha dit...

Molt bona precisió, anònim. jo un dia vaig ser il·lús i vaig pensar que hi podia haver gent compromesa amb un projecte. Segur que n'hi ha, però un polític si una cosa no ha de tenir són amics.
En quan al tema: me sembla que a l'esquerra els fa falta estudiar Historia, Sociologia i altres ciències socials... UPCM va estar a punt de lligar un pacte estable; si ara es fa un pacte d'estabilitat amb el PP és que s'ha deixat perdre des de l'esquerra. No hi ha més volta de fulla.

Anònim ha dit...

Estudiar dius, ni tant sols coneixen el text de la conferència que va donar Max Weber a Munich el 28 de gener de 1919, davant milers d’estudiants: politik als beruf.

O tal volta sí, en Joan Triay l’ha llegit o al menys ho pareix; ja que va farcit de lo que Weber anomena “ètica de la responsabilitat”, mentre els partits de l’esquerra pretenen fer política només sobre la ètica de les conviccions; sense aconseguir-ho, es clar, ja que els hi manca, també allò que Weber defineix com a qualitats del polític: passió, sentit de la responsabilitat i sentit de la distància.
El professor Fdez. Buey ho diu així: http://www.atrio.org/FRONTERA/25/25-12-FBUEY.pdf