dimecres, 23 de maig del 2007

VOLS QUATRE ANYS MÉS D'IMPROVISACIÓ?

La veritat és que un període electoral dóna per molt. Hem pogut llegir totes les cartes que no s'escriuen en quatre anys, hem pogut fruir amb la lectura del diari de campanya de na Toñi Gener, i com a resposta a aquest un futur regidor del PSM ens va escriure el seu somni, i a tot açò, als partits tradicionals a Ciutadella els apareixen grupets a la dreta i a l'esquerra, que aposten "pel canvi". Si el 1789 el lema era la "Liberté, Fraternité, Egalité" ara el lema és l'"Honestedat", l'"Honradesa" i un mot molt ciutadellenc amb denominació d'origen, el "Seny".
Ahir vespre, a l'hora de les bruixes, vaig descobrir gent de CiutadellaCanvia.org que repartien paperets que convidaven a la participació i poc després gent del PMQ que col.locava en els parabrises dels cotxes la seva invitació a TOTHOM a una festa amb l'actuació dels Pepe King i Shanti Gordi. La generositat en aquestes dates és encomiable!!!
No és la primera vegada que dic i escric que la millor notícia del dia 27 seria la desaparició del PMQ de l'escena política; és ara per ara un mal record del passat, del que un grupet d'arreplegats pot fer per a dinamitar la política local.
Aquest 27 de maig el panorama es presenta diferent. Els grupets s'amaguen rere consignes, n'hi ha fins i tot d'anacrònics com el cas dels anarquistes, i el partit de l'obelisc, la UPCM, preocupat per la resistència -un record potser de l'Alcàzar de Toledo?- i no tant per a la rehabilitació de la cara sud del seu símbol; i en una altra esfera, gairebé de titelles del gir a l'esquerra, trobem els ciutadellacanvia qui un dia em varen escriure que el seu foro no era un lloc per a defensar una empresa privada. Se'ls suposa un grupuscle de funcionaris, no crec pas que siguin molt socialistes perquè aquella resposta no és d'un socialisme molt actual, potser si apuram seria d'un stalinisme "trasnochado" i tots sabem on va acabar aquest corrent de pensament. La darrera cosa que ens podiem trobar és que un grup d'aquesta naturalesa sorti al carrer a demanar el vot, açò sí, sense identificar els seu partit.
Com veiem, Ciutadella és diferent! L'historiador que es dediqui a investigar la nostra època amb els ulls del futur s'emportarà una imatge de"camarillas", d'intrigues, de sospites urbanístiques, de ressurreccions feixistes, i d'anarquistes que pinten d'insults les parets i els carrers de la ciutat.
El que és cert és que el diumenge Ciutadella votarà un canvi, i que aquest estarà encapçalat per en Joan Gorrias com a batle de la ciutat, d'una Ciutadella Socialista amb nous projectes i "amb seny".