diumenge, 29 de juliol del 2007

MARC JESUS: MAGNUS AGOSTUS, 28 de juliol/17 d'agost

Marc Jesús Vives (Eivissa, 1966), o millor dit, l’obsessió per la dona blava. Aquesta és la definició, en poques paraules, de l’exposició inaugurada el passat dissabte 28 de juliol a la galeria ciutadellenca, Art i Joc i que estarà oberta fins el proper 17 d'agost.

El leitmotif de la seva obra: la figura femenina, envoltada d'una atmosfera naïf, simple, relaxant; una obra plana, senzilla, colorista i a l'hora que atractiva. L'univers que ens presenta Marc Jesús a Magnus Agostus és ple d'imatges amb doble sentit, una banya i una foto trencada, un conillet, un gel a sobre d'un pubis, un secret, i molta fruita, molt variada i molt colorista.
Si al treball de Marc Jesús li hem de posar un però, aquest resideix en la reiteració. I açò es pot entendre en clau negativa, pel fet de no renovar el seu art, i en clau positiva, ja que implica mantenir-se en la línia creativa que l’ha portat al reconeixement d'una obra madura i evocadora, a més de decorativa. Renovar i sorprendre són els objectius últims de l’artista actual, encara que també n’hi ha que es dediquen i de manera encertada a entretenir, a divertir, i a crear universos lluminosos, i aquí és on Marc Jesús destaca, i aquest és el camí que també ha pres un altre dels pintors naïfs, Ivan Triay.
En la galeria ArtiJoc hi trobarem rere els títols dels acrílics sobre tela: “Figues de moro”, “Realitzada”, “Fashion Peach”, “El Secret”, "Ice", "Postres de Sol", "El meu conillet", El meu raconet", "Plogim d'estiu" o “Amb què Somnies?” un món de color mediterrani, blaus, vermells, taronges, grocs... animalets, fruita, i tot un fruir de la pintura naïf d’un pintor, certament, realitzat.
Marc Jesús Vives neix a Eivissa l'estiu de 1966, encara que es pot considerar un ciutadellenc d'adopció, després de quinze anys a Bartcelona. És pintor, dissenyador de joies i escultor. Ha exposat de manera individual a Ciutadella (Sant Josep, 1995; Art i Joc, 2007), Barcelona (Jordi Barnadas, 1997, 1999, 2000), Madrid (BAT, 2001), Saragossa (Gadda, 1999; 2mil2, 2000-2001), a Hamburg (E62, 1998), a Köhln (1999); i de manera col·lectiva a mostres com ARCO (Madrid), Fira Art Expo (New York).
_____________________________
Per a més informació sobre l'obra de Marc Jesús Vives:
o adreçar-se al link de l seva pàgina web