dimarts, 1 de maig del 2007

L'ELECTÒGRAF: "COMPLIT"

Anit era el vespre de la Walpurgis, per alguns les vespres del primer estiu, per altres l'entrada a un mes decissiu en la vida política de Menorca i els seus municipis.

"COMPLIT", aquest és el lema que el PP Balears farà servir en la campanya electoral del mes de maig. Se suposa que en algun lloc quelcom hauran fet quan amb un llapis de color vermell ens anuncien els prodigis dels quatre anys de mandat. A Ciutadella, l'exercici es torna abstracte, ja que si no fos pels quatre carrers arrenjats i els ornaments de les places d'Artrutx (un insult a la Ciutadella històrica!!!!) i l'encertada Plaça del Rellotge, l'equip actual de govern a penes es podria mirar en el mirall amb dignitat. "L'hem complit" és un treball propagandístic típic de la política actual; es parla de les meravelles i s'obvien les mancances. L'honestat no consisteix en presumir de lo bo, sinó en acceptar el que no es té.

De la sèrie de punts realitzats n'hi ha que provoquen varis calfreds, com és el cas que Ciutadella sigui més segura perquè hi ha 23 nous policies. És obvi que quan s'incrementa el número és perquè hi ha un problema, i problema és que si la policia és de butxaca o està embutxacada i no se la veu poca efectivitat tindrà el seu augment.

Un altre dels punts calents és el del dic, el qual és un projecte consensuat, i més concretament el que s'ha aprovat que va ser presentat pel Consell Insular de Menorca després de les llàgrimes cocodrilesques del batle Brondo en presència d'un colonialista mallorquí, Jaume Matas.

Que Ciutadella compti amb més places d'estacionament és la falàcia més gran que hom pot llegir. Que aquestes places es crein als afores, en tanques on abans pasturaven vaques, no és la solució que el PP Ciutadella presentà en el seu programa de fa quatre anys.

"Tenim un nou pavelló" prega l'escrit. El fet és que aquest no és un èxit de l'ajuntament, ja que en la seva construcció hi participaren altres institucions...

Notem a faltar els èxits de la vida cultural, com el tancament del Teatre des Born, el projecte d'observatori (g)astronòmic!!!, la construcció d'un teatre grec, el projecte d'Auditori o trenca-ones del PMQ... I notem a faltar un dels encerts que es postul·la, "Ciutadella compta ara amb el centre antic totalment renovat i embellit". La veritat és que s'han embellit alguns carrers, però el problema del Casc Històric és que no hi ha un criteri. L'eliminació de les voreretes dels carrers de la Puríssima o Curniola, per posar alguns exemples, havia de ser un exercici prioritari, així com l'ordenació del carrer de sa Muradeta, una autèntica via perimetral per accedir al Born i que ben bé podria passar a ser peatonal i obligar als vehicles a transitar per l'avinguda central...

Com deiem: s'han de reconèixer les mancances abans d'escriure un text d'autolloances, perquè pel que podem llegir el PP-Ciutadella té un problema molt greu de narcisssisme.

Aquest és l'accés al a pàgina web del PP-Menorca: http://www.ppmenorca.com/es/portada/