El leitmotif de la seva obra: la figura femenina, envoltada d'una atmosfera naïf, simple, relaxant; una obra plana, senzilla, colorista i a l'hora que atractiva. L'univers que ens presenta Marc Jesús a Magnus Agostus és ple d'imatges amb doble sentit, una banya i una foto trencada, un conillet, un gel a sobre d'un pubis, un secret, i molta fruita, molt variada i molt colorista.
reflexions, pensaments d'un present amb la mirada inevitable del passat...................................... SEGUINT LES PASSES DE "SA RISSAGA ALCOHÒLICA" QUE SORGÍ DEL LÚPUL DE LES CERVESES MÉS DOLENTES QUE ES SERVIEN A "SA FONT" I AL "XORRIS" DE PALMA, és claR!!! I ARA PER SI LA COSA NO ERA UN CALAIX DE SASTRE HEUS AQUÍ FOTOGRAFIES I DIBUIXOS INICIATICS
diumenge, 29 de juliol del 2007
MARC JESUS: MAGNUS AGOSTUS, 28 de juliol/17 d'agost
El leitmotif de la seva obra: la figura femenina, envoltada d'una atmosfera naïf, simple, relaxant; una obra plana, senzilla, colorista i a l'hora que atractiva. L'univers que ens presenta Marc Jesús a Magnus Agostus és ple d'imatges amb doble sentit, una banya i una foto trencada, un conillet, un gel a sobre d'un pubis, un secret, i molta fruita, molt variada i molt colorista.
dimecres, 25 de juliol del 2007
ESTAT DE SHOCK, DE VERSIONS SOTA ELS PINS

CIUTADELLA i LA CULTURA: l'IMC
dimarts, 17 de juliol del 2007
ADÉU A UN DELS GRANS, BASIL POLEDOURIS (1945-2006)

Segurament escriure un “in memoriam” a vuit mesos de la mort d’algú pot semblar estrany, i fins tot un xivarri que assustaria al més acòlit dels seus fans, i fins i tot a l'ànima del compositor. I així és, si no fos perquè l’oportunisme del moment, d'aquell novembre gris, no em deixà reflexionar sobre la globalitat d’una obra certament única, plena i irrepetible. Blocs avall escrivia sobre Heaven & Earth, i ara ens remetem a Basil Poledouris, el pioner, el compositor de films de poc coneguts, però immens en quan a la varietat melòdica, a la lírica, la delicadesa romàntica en la descripció de les escenes amoroses, allí restaran per sempre els temes de Cora’s Story, el Love Theme de Conan o el tema per a Agnes i Martin a Flesh + Blood i un llarg etcètera que ompliria aquesta pàgina i un poc més.
Basili Konstantine Poledouris va néixer el 21 d'agost de 1945 a Kansas City. Començà la seva formació musical de piano als set anys, i molts anys més tard es graduà a l'USC en art, direcció i música. Tot i que la seva música és una de les més preuades pels musicòlegs, els grans premis mai no arribaren. De la mateixa manera, les grans produccions esquivaren els pentagrames poledourians, però per aquells que creuen en el culte abnegat sempre restaran The Blue Lagoon (1980), Conan The Barbarian (1982), Wind (1991) -compte amb aquest projecte ambientat en el tema marítim ja que es tracta d'un treball molt interessant per a sintetitzador-, Cherry 2000, Lonesome Dove, Robocop...
dimecres, 11 de juliol del 2007
LA POSTA DE SOL I L'ARANYA A LA TAPAREDA...
dissabte, 7 de juliol del 2007
IVÁN JORDÀ, INCÒGNITES 7 - 27 JULIOL

La imatge que acompanya aquest article és propietat de la galeria Art i Joc: http://www.galeria-artijoc.com/es/exp/agenda/
divendres, 6 de juliol del 2007
"Oruga, Gatzoneta i Papallones d'Estiu": MARIANELA GALLARDO EN EXPOSICIÓ 7 - 27 de juliol
La pintura i la transcedència del cos humà es resumeix en la figura femenina, protagonista de les obres que s'exhibeixen, però així com ocorre amb l'expressionisme l'objectiu final de la composició és crear un llaç entre qui mira i qui pinta.
Marianela neix a Rawson (l'Argentina) un 1 de novembre de 1975 i estudià Belles Arts en el Nacional a l'i.u.n.a, escola Prilidiano Pueyrredon (Buenos Aires). Entre 1995 i 2007 ha exposat les seves obres al seu país natal (Rawson i Buenos Aires), Espanya (Girona, Barcelona, Menorca) i en una ocasió a l'Art France de Lavaur (França).
Així que demà i fins el 27 de juliol hi ha temps per a descobrir o redescobrir les teles de Gallardo.
(versión en castellano)
La pintora argentina Marianela Gallardo (1975) presenta este sábado 7 de julio su tercera exposición individual bajo el sugerente título, "Oruga, Gatzoneta i Papallones d'Estiu" en la Galeria Retxa de Ciutadella. Su pintura destaca por el gran formato de algunas de sus obras, por la utilización de la técnica mixta y la tinta china y por un expresionismo muy peculiar que se sintetiza quizás en el título "Paisaje Humano" para una anterior exposición en el Cercle Artístic (2005) en la misma ciudad.
La pintura y la trascendencia del cuerpo humano se resume en la figura femenina, protagonista de les obres que se exhiben, pero así como ocurre con el expresionismo el objetivo final de la composición es crear un lazo entre quién mira i quién pinta.
Marianela nació en Rawson (l'Argentina) un 1 de noviembre de 1975 y estudió Bellas Artes en el Nacional en el i.u.n.a, escuela Prilidiano Pueyrredon (Buenos Aires). Entre 1995 y 2007 ha expuesto sus obras en su país natal (Rawson i Buenos Aires), España (Girona, Barcelona, Menorca) y en una ocasión en el Art France de Lavaur (França).
________________________________
Imatges: Cartell de l'Exposició a Retxa i "Mujer Sepia" (2007) obra de petit format en oli i tinta xinesa.
A qui interessi aquesta és la seva pàgina web: http://www.marianelagallardo.com.ar/index.php actualment fora de servei
dimarts, 3 de juliol del 2007
LA PERE CORTÈS i Cia., EVOLUCIÓ D’UNA COMPANYIA SABATERA (1866-1920)

Amb tot, el procés industrial a Menorca va ser més subtil que el d’una industrialització a través de les indústries clàssiques; es produí sobretot a través de la botina d’home i fillet i més tard a través de les bosses de plata i la bijuteria –ja en els anys trenta-.
Si al llarg de la dècada de 1850 i de 1860 es posaren les bases comercials del futur procés d’industrialització a través de la manufactura sabatera, en les dècades posteriors assistim a la vertadera expansió del model industrial en la seva vessant tant social com econòmica. Un estudi socio-econòmic de finals del s.XIX ens posa sobre de dos fets inqüestionables: la puixança del sector secundari i la desvinculació del camp, així com l’aparició de dues classes socials noves: la classe industrial i l’obrera, en una relació paternalista que es trenca formalment el 1918 amb la fundació de la Federació Obrera de Menorca i l’Associació de Fabricants de Calçat de Ciutadella i de Maó.
Pere Cortès (1842-1915), l’home i l’industrial. Mai cap altre mestre sabater havia assumit en la nostra història un paper tan fonamental com el que va assumir Pere Cortès, amb el permís, és clar, d’un Jeroni Cabrisas enriquit a Cuba i que a Ciutadella destacà més per les seves inversions immobiliàries que per la seva tasca al capdavant d’un establiment dedicat a la producció de parells de calçat de fillet. El paper de Pere Cortés Moll en aquest període és fonamental. La llegenda entorn a aquest personatge el portà a ser investit com a fill il·lustre de la ciutat, un cas excepcional, si tenim en compte el moment històric, l’ofici i les propietats del personatge en qüestió. I és que, aquest home menut, de mal nom Ximot, té una doble lectura, la de l’industrial i la del polític local proper al republicanisme federal primer, i després al possibilisme. Regidor progressista entre 25 d’octubre de 1868 a març de 1872. I tinent d’alcalde entre juliol de 1885-1887 / juliol de 1887 a 31 de desembre de 1889, Cortès es mou entre l’èlit social ciutadellenca, la francmaçoneria i l’èlit econòmica catalana representada per l’associació més influent, El Foment del Treball Nacional de Catalunya.
