dimecres, 25 d’abril del 2007

UN AUDITORI PER A CIUTADELLA, ENTRE l'OAR I EL CANAL SALAT

És evident que en els temps que corren construir un Auditori a So n'Oleo és tan anti estètic com poc funcional. La idea, la mala idea com sempre, surt d'una proposta d'un equip de govern caducat i que afronta les properes eleccions municipals amb inauguracions i projectes qu ni els pertanyen ni els han fet. La darrera exageració va ser la inauguració "a bombo y platillo" de l'empedrat del Carrer Major des Born, resulta estrany que no hagin fet festa i "picoteo" amb els bancs de pedra de la Plaça Pintor Torrent, just a pocs metres de la barriada més de moda i més oblidada: Dalt Sa Quintana.
El fet de no haver fet l'auditori durant l'actula mandat ha estat el major regal a la ciutat. Anau a saber què ens haurien construït! Una mena de cub multifuncional com el des Mercadal?
Ciutadella és una ciutat que cal d'un projecte ambiciós, la proposta del PSOE-Ciutadella és la més sensata i la que té la mesura del que és necessari ara i en el futur més proper. Encaixonar un projecte en les limitacions de l'OAR seria un error. Un Auditori, Palau de Congressos, etc., només és factible en una zona molt ampla, on es doni llibertat creativa a l'arquitecte, perquè després de tot, aquest edifici ha de ser la senyera del futur d'una ciutat acostumada a la imatge "actualista" de les promocions immobiliàries.
Ara bé, en les limitacions de l'OAR només hi cap una mena d'arquitectura, la "deconstructivista", o sigui anem a buscar a algú tan capacitat com Frank O. Gehry !!!