dilluns, 2 d’abril del 2007

IMATGES, BERLIN, MARÇ-2007

MarienKirche (1270, reconstruïda el 1380). Gòtic alemany,
la cúpula de la torre és obra de C.G. Langhans (1790).

CheckPoint Charlie. Aquest era el punt d'entrada i sortida entre el sector nord-americà i el soviètic. Paradoxes de la vida, ara és un lloc mass media per a turistes.

Detall de frontispici del Reichstag on es llig la dedicatòria al poble alemany "DEM DEUTSCHEN VOLKE" col·locada el 1916 en plena Gran Guerra. L'edifici és obra de Paul Wallot qui trigà deu anys, entre 1884-1894 a fer realitat aquesta construcció que és síntesi de tres estils molt lligats a la capital prussiana, renaixament, barroc i neoclassiscisme.

Heus aquí la plaça més plàstica i més monumental de la ciutat. La Gendarmenmarkt és un conjunt de dues esglésies bessones i el Schauspielhaus al centre de la plaça. Aquí veiem un detall de la cúpula del Französischer Dom (1701-1705), obra de Louis Cayart.


Nikolaikirche, és l'església més antiga de Berlin; la seva construcció data de 1230, i la seva reforma del s.XV va seguir fidel l'estil gòtic alemany. Actualment és centre de l'única barriada antiga de la ciutat, el Nikolaiviertel.

Neptun-Brunnen és l'obra mestra de l'escultor Reinhold Begas realitzada entre 1886-1891 i que es situà davant del Berliner Schloss (l'actual Berliner Rathaus)

Berliner Dom o Catedral Protestant de Berlín, és l'església
reial dels Hohenzollern, construïda entre 1894-1905, i exemple
de la grandesa imperial de l'etapa 1871-1914

Berliner Rathaus (1861-1869), projecte de H.F. Wäsemann estil
renaixament italià

Sowjetisches Ehrenmal, 1945, a Tiergarten

La Pietat, obra expressionista de Käthe Kollwitz en Neue Wache, actualment memorial a les "víctimes de la tirania i les guerres"

Detall del rètol de l'aturada de metro (S-Bahn) a la Unter den Linden, rere es situa l'ambaixada de Rússia.

Humboldt Universität (1748-1766), obra de J. Boumann en estil neoclàsic que en un principi havia de ser la residència del Kufürst Heinrich germà de Friedrich der Grosse. Des de 1809 és seu universitària.


Estàtua eqüestre de Frederic el Gran a la Unter den Linden

Reichstag

St. Hedwigs, és la catedral catòlica construïda entre 1747-1773, còpia
del Panteó de Roma és obra de Knobelsdorff i J. Boumann

Monument de l'Holocaust

Vista de la nova PostdamerPlatz

Catedral de Berlin

Theater des Westens a la Kantstrasse

Palau de Charlottenburg, entrada principal


Brandenburg Tor, obra de C.J. Langhans construïda a finals del s.XVIII seguint els paràmetres neoclàssics. La porta s'erigeix en el centre d'un conjunt de dos propileus que donen entrada a la Parizer Strasse. A sobre descansa el carro de la Victòria obra de l'escultor Schadow

Berlín-Bismarck Denkmal a la Siegessäule. Representació de la Kriegswissenchaft per Reinhold Begas.

Berlín-Tiergarten: farola en contra llum

Vista nocturna de la neogòtica Kaiser-Wilhelm-GedächtnisKirche i aquesta és la seva pàgina web http://www.gedaechtniskirche-berlin.de/KWG/index.php.

Restes del Mur a la PostdammerPlatz